Ohlédnutí za prvním setkáním – dotazník

Před prvním setkáním jsem požádal zájemce také o vyplnění dotazníku. Určitě i vás zajímá, jak vlastně dopadl. Odpovědí se i přes relativně krátký čas sešlo poměrně hodně, tak pojďme na to.

S potěšením mohu konstatovat, že cílová skupina je přesně taková, jaká by měla být. Určitě se shodneme na tom, že by bylo sice hezké potkávat se jen s učiteli informatiky, ale nápady a zkušenosti kolegů, pro které vlastně žáky v hodinách připravujeme, bude velkým oživením a dležitým pohledem zvenčí. Navíc každý z nás většinou učí i mnoho jiného, než počítače.


Velký zájem projevili respondenti o příklady z praxe a diskuzi nad různými tématy z výuky. Opět – věřím, že přesně tak by to mělo v centru vypadat. Jestliže nám jde ale o zavádění a využití digitálních technologií ve výuce, je velmi dobré, že zájem je i o tyto zkušenosti, jako je pohled na některá témata informatiky, jako vědní disciplíny, nebo podpora logického myšlení a programování. Zajímavý je velký zájem o tvobu webu. 


Nikdo z nás zatím neví, jak bude vypadat rozvrh příští školní rok, proto je tato otázka spíše orientační. Setkání by se ale určitě měla konat odpoledne. Kdo to se svým osobním rozvojem myslí vážně, jistě najde důvod, proč přijet a případně jak si to nechat ve škole proplatit. Samozřejmě univerzální řešení neexistuje. Někdo se prostě bude vzdělávat za své a někdo bude možná v kontaktu díky zpětným informacím na webu.

V příštím školním roce se nejspíš budeme scházet v pondělí, případně ve středu. Na konci srpna bude rozeslán dotazník a na jeho základě se definitivně dohodneme. Pro první setkání v září přichází v úvahu data 24. a 26. 9. 

Předpokládám, že v září bude k dispozici předběžný rozpis termínů setkání na celý školní rok.

A obsahově? Pokud to bude možné, rád bych kombinoval předávání si zkušeností s inspirativními okénky. Náhled vypadá takto. Ale znáte to, člověk míní a okolnosti mohou nastavit vše úplně jinak a v jiném pořadí…



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Seznámení s ozoboty

Setkání v září 2018